Kdaj po odškodnino za poškodbo pri prometni nesreči in na koga se je najbolje obrniti?

Verjetno se je že vsakemu kdaj pripetila kaka nesreča. Vemo pa, da se nam nesreča lahko pripeti po lastni ali pa po tuji krivdi. Osredotočimo se npr. na prometno nesrečo, ki se nam je zgodila po tuji krivdi. V takem primeru moramo najprej vedeti, da nam pripada odškodnina za poškodbo pri prometni nesreči.

Odškodnina za poškodbo pri prometni nesreči nam torej pripada v primeru, če smo bili v nesreči poškodovani, in sicer po tuji krivdi. To je teorija, ki jo vemo. In kam se obrniti sedaj. Če se boste obrnili na Poravnavo, ki je v takih primerih najboljši naslovnik, potem vam bodo njihovi izkušeni pravniki znali svetovati naprej. Temeljito se bodo posvetili vašemu primeru in hkrati uredili vse potrebno, da boste iz naslova zavarovanja avtomobilske odgovornosti prejeli odškodnino za prometno nesrečo. Strokovnjaki na tem področju iz omenjenega podjetja se vam posvetijo do te mere, da boste dobili največjo možno odškodnino, ki vam pri tem pripada.

Odškodnina za poškodbo pri prometni nesreči ima seveda poseben postopek, na katerega morate biti vsekakor pripravljeni. Najprej je na vrsti celostna obravnava in temeljita preučitev primera. Sledi sestava odškodninskega zahtevka ter pogajanje z zavarovalnico, kakšna bo odškodnina za prometno nesrečo. V nadaljevanju se sestavijo pritožbe in urgence, izdela se tudi strokovna medicinska ocena, če je seveda potrebna. In na koncu še najvažneje: izplačilo odškodnine na naš tekoči račun, in sicer v roku 24 ur od prejema nakazila.

Še enkrat si poglejmo, kdaj nam torej pripada odškodnina za poškodbo pri prometni nesreči.

Odškodnina nam pripada:

  • če smo bili poškodovani po tuji krivdi;
  • če smo se poškodovali kot sopotnik;
    če smo bili poškodovani ali udeleženi kot pešec, kolesar ali motorist;
  • če smo bili za nesrečo krivi sami in smo se ob tem poškodovali;
  • če je nesrečo povzročil neznan voznik;
  • če smo bili poškodovani v nesreči, ki jo je povzročil tujec.

 

Za več informacij se vedno lahko obrnete na podjetje Poravnava, in sicer 24 ur na dan.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *