Ko iščemo delo, se ponavadi obrnemo na najrazličnejše posrednike dela

V življenju vsakega povprečnega posameznika se zgodi, da si mora slej ko prej poiskati delo. Ljudje pa si delo iščemo povsod. Najpogosteje je naš prvi korak ta, da naše najbližje ter tudi znance vprašamo, ali poznajo koga, ki išče delavca. Ko ugotovi, da nikogar osebno ne pozna, se ponavadi tak človek obrne na spletno pomoč ali pa na kak časopis z oglasi za delo … V današnjem času pa je postalo aktualno tudi to, da ljudje, ki iščejo delo, kar sami delodajalcu napišejo ponudbo za delo, ne ba di pred tem videli njegov oglas za delo. Tudi to je ena od oblik iskanja dela.

Vsi, ki smo že kdaj iskali delo ali pa ga še iščemo, pa smo prav gotovo že slišali za besedno zvezo Portal moje delo. To je namreč spletna stran, na katero je pametno hoditi, ko nimamo primernega dela oziroma ko smo brez dela. Spletna stran Portal moje delo je primerna tako za iskalce kot tudi za delodajalce. Za iskalce delovnega mesta ponujajo prosta delovna mesta, karierne nasvete, izbrane delodajalce, karierna orodja ter predstavijo Zavod za zaposlovanje, ki je pogosto pravi naslov, ko smo ali ko ostanemo brez dela.

Za delodajalce pa je ta spletna stran aktualna predvsem zaradi oglasov, baze CV, kariernega sejma, njihovega ugleda …

Kakorkoli že, če smo torej delodajalec ali pa iskalec dela ali pa neka tretja oseba, vedno se je vredno prijaviti na omenjeni portal, ki vsakodnevno v človekovo življenje prinese toliko novosti s področja dela. Torej, četudi imamo že delo, je vendarle vzporedno pametno slediti še ostalim možnostim, ki nam jih ves čas ponuja življenje. Lahko se namreč zgodi, da bomo s pomočjo portala odkrili kako delo, ki ga bomo lahko opravljali vzporedno s svojim sedanjim delom ali pa bomo svoje delo, s katerim nismo ravno zadovoljni, zamenjali z novim in to le zaradi portala, ki nam iz dneva v dan omogoča stalne vpoglede v vsa dogajanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *